Dakisolatie

Via uw dak gaat er veel warmte verloren. Dakisolatie levert in veel gevallen al snel een besparing van 25% op uw stookkosten. De isolatieschuim zorgt voor een luchtdichte isolatielaag. Hierdoor blijft de warmte in uw woning in de winter en is het in de zomer lekker koel. Isolatieschuim wordt aangebracht tegen uw bestaande dakbeschot, dus aan de binnenzijde.

Wanneer u uw dak niet geïsoleerd heeft, gaat er warmte verloren. Dit betekent dat u uw verwarming hoger moet zetten, waardoor de gas rekening onnodig hoog op kan lopen. Ook kunt u meer last hebben van vochtproblemen. Te veel vocht in uw huis is niet comfortabel, het kan uw dak aantasten en een ongezond binnenklimaat creëren.

U kunt uw dak op meerdere manieren isoleren. Wielders Isolatie kan het dak isoleren door middel van isolatieschuim en PIR-platen. Hieronder leest u meer over beide mogelijkheden. Wij kunnen u uiteraard adviseren in welke optie het beste past bij uw woning en situatie. 

Advies aanvragen 

Isolatieschuim

Isolatieschuim is twee componenten-gespoten hardschuim (Polyurethaan). De componenten zijn Polyol en isocyanaat. Het product is CFK-vrij, wat betekent dat het milieuvriendelijk is. De isolatieschuim hard binnen enkele seconden uit nadat het uit het spuitpistool komt. Isolatieschuim hecht zich aan vrijwel alle ondergronden. Denk hierbij aan; beton, hout, kunststof, aluminium en steen. Isolatieschuim is naadloos en kan zelfs moeilijk bereikbare plekken isoleren. Daarnaast is isolatieschuim waterbestendig. 

Isolatieschuim is helemaal naadloos. Er ontstaat een beschermingslaag tussen uw woonruimte en de koude kruipruimte. Met isolatieschuim komt de kou uw woning niet binnen én bespaart u op de stookkosten. 

Voordelen van isolatieschuim

  • Extra wooncomfort
  • Gezonder klimaat in de woning; geen optrekkend vocht van de kruipruimte naar het woongedeelte
  • Minder uitstoot van CO2; beter voor het milieu
  • Besparing op uw stookkosten
  • Isolatiekosten binnen circa 3-4 jaar terugverdiend
  • Uw wooncomfort stijgt door het uitbannen van tocht en koude straling
  • De waarde van uw woning stijgt door een gunstiger energielabel


pur

Voordelen  

  • Meer wooncomfort
  • Lagere energie kosten
  • Gezonder leefklimaat
  • Hogere woningwaarde

Dakisolatie met PIR platen

PIR platen zijn isolatieplaten. Met PIR isolatieplaten blijft de woning in de zomer koel, in de winter blijft de warmte in de woning en dringt kou niet naar binnen. Uw woning wordt duurzamer, energiezuiniger en ook uw wooncomfort stijgt.

De isolatieplaten zijn gemaakt van PIR: hard kunststof (polyisocyanuraat). Pir isolatieplaten hebben een gesloten cellenstructuur, hierdoor blijft het materiaal vrij van vocht. Hierdoor heeft PIR isolatie ook een hoge RD-Waarde.

Hoe de PIR bevestigt wordt, is afhankelijk van de toepassing.
PIR isolatie tegen het dakbeschot wordt bevestigt met drukverdeelplaten en dakschroeven.

Brandveiligheid en PIR

PIR isolatieplaten zijn moeilijk brandbaar. Het is ingedeeld in brandklasse B. Dat betekent een hoge brandveiligheid. Als u gaat voor PIR als isolatiemateriaal, gaat u voor een veilige oplossing.

Milieu aspecten en PIR

PIR platen hebben een lage milieu impact tijdens de productie. Door moderne productietechnieken is het mogelijk om minimaal gebruik te maken van ozonafbrekende stoffen. PIR heeft een lange levensduur waardoor de behoefte aan vervanging klein is. Bovendien wordt het energieverbruik vermindert door de isolatie. PIR platen dragen bij aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. 


Advies aanvragen 

Zelf ventileren

Wanneer uw huis geïsoleerd is met isolatieschuim, bent u de ventilatie door kieren en gaten kwijt. Daarom zult u zelf (gecontroleerd) moeten ventileren. Dit houdt in dat u zelf bepaalt op welke plek en tijdstip u uw woning ventileert. Ventileren doet u door uw ramen en eventuele ventilatieroosteren te openen. Vuile lucht wordt dan uit uw woning afgevoerd en maakt plaats voor schone lucht. Ventileer altijd extra wanneer u aan het koken (vergeet de afzuigkap niet aan te zetten!) of douchen bent en wanneer er veel mensen in uw woning aanwezig zijn.