Zonnepanelen


Zonnepanelen verlagen de energierekening. Ook zorgen zonnepanelen voor een gunstiger energielabel en een hogere woningwaarde.

Bij de verkoop van uw woning zijn zonnepanelen interessant, een energiezuinige woning verkoopt nu in eenmaal beter.

Met zonnepanelen draag je bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en een duurzame toekomst voor volgende generaties.

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit cellen die (zon)licht omzetten in elektriciteit. Om de elektriciteit te kunnen gebruiken in huis zet een omvormer de opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom. Je kunt de opgewekte elektriciteit direct gebruiken.

Rendement van zonnepanelen

Het rendement van de zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren namelijk: het vermogen van de zonnepanelen (WP), de kwaliteit van panelen en omvormer, de ligging van de zonnepanelen ten opzichte van de zon, de hellingshoek van de zonnepanelen, eventuele schaduwvorming op de panelen door bijvoorbeeld bomen of schoorsteen en niet te vergeten de hoeveelheid zonlicht en instensiteit van dit zonlicht. 

Een goede investering

MilieuCentraal zegt: "Zonnepanelen op uw dak is een goede investering. En dat blijft het, óók als de salderingsregeling wordt afgebouwd." Door de lage aanschafprijs van zonnepanelen is de terugverdientijd eind 2023 ongeveer 6 jaar (bron: Milieucentraal). In die berekening is de afbouw van de salderingsregeling al meegenomen. De winst na 25 jaar kunt u vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Daarmee zijn zonnepanelen nog steeds een aantrekkelijke én duurzame investering. In ieder geval kunt u tot ten minste 2025 nog volop profiteren van de salderingsregeling!
* Milieu Centraal gaat uit van een stroomverbruik van 3000 kWh per jaar waarvan 30% van de opgewekte stroom zelf verbruikt wordt.

Advies aanvragen 

De prijs van zonnepanelen 

Inmiddels is de prijs van zonnepanelen dermate laag dat zonnepanelen ook financieel interessant zijn. Zo kunt u uw zonnepanelen binnen circa 4-6 jaar terugverdienen. Wanneer de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, gaan zij ruim 30 jaar mee. 

Montage

Montage van zonnepanelen wordt op verschillende manieren gedaan; opdak of opgesteld op een plat dak.

Bij voorkeur monteren wij de zonnepanelen op een schuin dak met CLICKFIT EVO, dit enkel of dubbellaags systeem met 6mm dikke RVS beugels wordt vastgezet op de bouwkundige onderconstructie van het dak, met RVS montagemateriaal. Al deze systemen worden statisch doorgerekend. U krijgt van ons een opleverrapport met daarbij een statisch rapport van het montagesysteem, toegespitst op uw woning en/of bedrijfsgebouw. Zo weet u zeker dat u kwaliteit op uw dak heeft.

Wanneer u wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor uw woning dan kunt contact opnemen met een adviseur van Wielders isolatie.


3 Soorten zonnepanelen

Soorten zonnepanelen

Wij leveren diverse soorten zonnepanelen, zowel monokristal als polykristal panelen. In elke prijsklasse hebben wij de beste geselecteerd.
De zonnepanelen kunnen op het dak gemonteerd worden. Platdak systemen maken wij op verschillende manieren. Vraag voor meer informatie vrijblijvend een adviesgesprek aan met uw besparingsadviseur van Wielders Isolatie B.V.

Advies aanvragen 

Salderen

Salderen is het verrekenen van de terug levering van energie met het verbruik. Saldering vindt plaats bij terug levering tot 5000 KWh. Dit geldt voor kleinverbruikers, zoals een huishouden of een klein bedrijf.
Stel dat u 500 KWh heeft terug geleverd en 3000 KWh van het net heeft verbruikt. Dan betaalt u uiteindelijk voor 2500 KWh. Dit heet salderen.

Als u meer stroom aan het net terug levert dan u verbruikt is de salderingsregeling maar gedeeltelijk van toepassing. Over het deel wat u meer terug levert dan u gebruikt kan geen saldering plaatsvinden. Voor dit deel kunt u wel een vergoeding krijgen van uw energieleverancier.

Stel dat u 2500 KWh heeft terug geleverd en 2000 KWh van het net heeft verbruikt, dan wordt tot 2000 KWh gesaldeerd en krijgt u dus voor 500 KWh een nog overeen te komen vergoeding van uw energieleverancier.