Vanuit de kruipruimte komt er kou uw woning binnen. Wanneer u uw vloer niet geisoleerd heeft, is deze kou duidelijk merkbaar. Het betekend dat u uw verwarming hoger moet zetten, waardoor de gas rekening onnodig hoog op kan lopen. Wanneer de vloer van uw huis niet geisoleerd is, kunt u meer last hebben van vochtproblemen. Te veel vocht in uw huis is niet comfortabel, kan uw vloer aantasten en een ongezond binnenklimaat creëren. Een groot deel van het vocht komt door condensatie in de kruipruimte. Bovendien ontstaat er door de stralingswarmte van boven de vloer naar de kruipruimte toe nog meer vocht. Wanneer de isolatieschuim wordt aangebracht onder uw vloer, voorkomt u dit. Isolatieschuim is helemaal naadloos. Er ontstaat een beschermingslaag tussen uw woonruimte en de koude kruipruimte. Met isolatieschuim komt de kou uw woning niet binnen én bespaard u op de stookkosten. 

Wat is isolatieschuim

Isolatieschuim is twee componenten-gespoten hardschuim (Polyurethaan). De componenten zijn Polyol en isocyanaat. Het product is CFK-vrij, wat betekend dat het milieuvriendelijk is. De isolatieschuim hard binnen enkele seconden uit nadat het uit het spuitpistool komt. Isolatieschuim hecht zich aan vrijwel alle ondergronden. Denk hierbij aan; beton, hout, kunstof, aluminium en steen. PUR is naadloos en kan zelfs moeilijk bereikbare plekken isoleren. Daarnaast is isolatieschuim waterbestendig en dient het als afdichting tegen temperatuursinvloeden en weersinvloeden. 

De voordelen van isolatieschuim

  • Extra wooncomfort. De vloer wordt warmer (ca. 2,5 graden Celsius)

  • Gezonder klimaat in de woning; geen optrekkend vocht van de kruipruimte naar de woongedeelte

  • Minder uitstoot van CO2; beter voor het milieu

  • Besparing op uw stookkosten

  • Isolatiekosten binnen circa 3-4 jaar terugverdiend

  • Uw wooncomfort stijgt door het uitbannen van tocht en koudestraling

  • De waarde van uw woning stijgt door een gunstiger energielabel

Isolatieschuim en ventileren

Wanneer uw huis geisoleerd is met isolatieschuim, bent u de ventilatie door kieren en gaten kwijt. Daarom zult u zelf (gecontroleerd) moeten ventileren. Dit houdt in dat u zelf bepaalt op welke plek en tijdstip u uw woning ventileerd. Ventileren doet u door uw ramen en eventuele ventilatieroosteren te openen. Vuile lucht wordt dan uit uw woning afgevoerd en maakt plaats voor schone lucht. Ventileer altijd extra wanneer u aan het koken (vergeet de afzuigkap niet aan te zetten!) of douchen bent en wanneer er veel mensen in uw woning aanwezig zijn. 

 

 

 

 

© 2014 - 2019 Wielders Isolatie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel