Isolatieschuim

Isolatieschuim is helemaal naadloos. Met isolatieschuim komt de kou uw woning niet binnen én bespaart u op de stookkosten. Isoleren met isolatieschuim is een snelle en effectieve manier om energie te besparen. U kunt uw dak isoleren met isolatieschuim en ook uw kruipruimte.

Wat is isolatieschuim?

Isolatieschuim is twee componenten-gespoten hardschuim (Polyurethaan). De componenten zijn Polyol en isocyanaat. Het product is CFK-vrij, wat betekend dat het milieuvriendelijk is. De isolatieschuim is hard binnen enkele seconden uit nadat het uit het spuitpistool komt. Isolatieschuim hecht zich aan vrijwel alle ondergronden. Denk hierbij aan; beton, hout, kunststof, aluminium en steen. Isolatieschuim is naadloos en kan zelfs moeilijk bereikbare plekken isoleren. Daarnaast is isolatieschuim waterbestendig en dient het als afdichting tegen temperatuursinvloeden en weersinvloeden. 


Advies aanvragen 

Kruipruimte isolatie

Vanuit de kruipruimte komt er kou uw woning binnen. Wanneer u uw vloer of dak niet geïsoleerd heeft, is deze kou duidelijk merkbaar. Het betekend dat u uw verwarming hoger moet zetten, waardoor de gas rekening onnodig hoog op kan lopen. Wanneer de vloer of dak van uw huis niet geïsoleerd is, kunt u meer last hebben van vochtproblemen. Te veel vocht in uw huis is niet comfortabel, kan uw vloer aantasten en een ongezond binnenklimaat creëren.

Een groot deel van het vocht komt door condensatie in de kruipruimte. Bovendien ontstaat er door de stralingswarmte van boven de vloer naar de kruipruimte toe nog meer vocht. Wanneer er isolatieschuim wordt aangebracht onder uw vloer, voorkomt u dit. 

Isolatieschuim is helemaal naadloos. Er ontstaat een beschermingslaag tussen uw woonruimte en de koude kruipruimte. Met isolatieschuim komt de kou uw woning niet binnen én bespaard u op de stookkosten. 

Dakisolatie

Via uw dak gaat er veel warmte verloren. Dakisolatie levert in veel gevallen al snel een besparing van 25% op uw stookkosten. De isolatieschuim zorgt voor een luchtdichte isolatielaag. Hierdoor blijft de warmte in uw woning in de winter en is het in de zomer lekker koel. Isolatieschuim wordt aangebracht tegen uw bestaande dakbeschot, dus aan de binnenzijde.

pur

Voordelen  

 • Meer wooncomfort
 • Lagere energie kosten
 • Gezonder leefklimaat
 • Hogere woningwaarde

De voordelen van isolatieschuim 

 • Extra wooncomfort.
 • Gezonder klimaat in de woning; geen optrekkend vocht van de kruipruimte naar het woongedeelte
 • Minder uitstoot van CO2; beter voor het milieu
 • Besparing op uw stookkosten
 • Isolatiekosten binnen circa 3-4 jaar terugverdiend
 • Uw wooncomfort stijgt door het uitbannen van tocht en koude straling
 • De waarde van uw woning stijgt door een gunstiger energielabe

Advies aanvragen 

Zelf ventileren

Wanneer uw huis geïsoleerd is met isolatieschuim, bent u de ventilatie door kieren en gaten kwijt. Daarom zult u zelf (gecontroleerd) moeten ventileren. Dit houdt in dat u zelf bepaalt op welke plek en tijdstip u uw woning ventileert. Ventileren doet u door uw ramen en eventuele ventilatieroosteren te openen. Vuile lucht wordt dan uit uw woning afgevoerd en maakt plaats voor schone lucht. Ventileer altijd extra wanneer u aan het koken (vergeet de afzuigkap niet aan te zetten!) of douchen bent en wanneer er veel mensen in uw woning aanwezig zijn.