Kruipruimte isolatie

Is uw woning voorzien van een kruipruimte? 
Dan kunt u de kruipruimte isoleren op meerdere manieren. Wij bieden hiervoor aan; isolatie aan met isolatieschuim en isolatie door middel van HR++ EPS parels. Hieronder leest u meer over deze verschillende isolatiemethodes.

Uw kruipruimte isoleren is een eenvoudige manier om uw gasrekening te verlagen. In de meeste gevallen is kruipruimte isolatie van Wielders isolatie binnen een halve dag aangebracht, zonder overlast of ingrijpende werkzaamheden. Met deze isolatie kunt u uw vochtprobleem aanzienlijk verminderen, wat direct resulteert in een beter woonklimaat. Op blote voeten lopen, voelde niet eerder zo comfortabel.

Advies aanvragen 

Wat is bodemisolatie?

Voor bodemisolatie maken wij gebruik van onze Hr++Parel. Deze Hr++Parel overtreft traditionele producten in toepasbaarheid, prijs en kwaliteit. De Hr++Parel is klein en wordt onder de vloer geblazen via het kruipluik. Het is zelfs mogelijk om, onder het maaiveld, gaten in de buitenmuur te boren en daardoor de Hr++ parel in te blazen. Omdat de Hr++Parel een hogere isolatiewaarde heeft dan traditionele producten is het mogelijk om een laag van slechts 15 cm. toch een hoge isolatiewaarde te halen (Rc-waarde van 2,5 m 2K/W). 

Zo werkt het 

De bodem van de kruipruimte is altijd koeler dan de vloer erboven. Vaak is de grond in de kruipruimte ook vochtig. Warmte in de woning wordt afgegeven aan deze koude bodem waardoor de temperatuur daalt.

Behalve warmteverlies wordt vocht op de bodem ook nog eens door verdamping sneller opgenomen in de lucht. Hierdoor neemt de luchtvochtigheid in de kruipruimte toe. Bij bodemisolatie blazen wij de Hr++Parel naar binnen waarna deze vanzelf egaliseert. Daardoor ontstaat er een isolatielaag op de bodem. De lucht tussen de Hr++Parel en de vloer wordt droger en uw woning zal minder warmte verliezen. Bijkomend voordeel is dat problemen die veroorzaakt worden door vocht zoals een muffe lucht en schimmel minder snel voorkomen. 

Lagere energierekening

Bij koud weer koelt uw woning minder snel af. Omdat u hierdoor minder hoeft te verwarmen, bespaart u tussen 3 en 6 m³ gas per vierkante meter bodemoppervlakte per jaar. Voor een gemiddelde woning betekent dit al snel 150 m³ minder gasverbruik en dat ziet u direct terug op uw energierekening.

Minder vocht in huis

Met bodemisolatie van Wielders isolatie zorgt u ervoor dat uw kruipruimte minder vochtig is. Hierdoor is de kans op schimmelvorming op muren en plafonds een stuk lager, ook wordt uw woning minder aantrekkelijk voor
huisstofmijt. Bovendien verlengt u hiermee de levensduur van gas- en cv leidingen in uw woning.

Advies aanvragen 

Voordelen  

 • Meer wooncomfort
 • Lagere energie kosten
 • Gezonder leefklimaat
 • Hogere woningwaarde

Vloerisolatie 

Een groot deel van het vocht komt door condensatie in de kruipruimte. Bovendien ontstaat er door de stralingswarmte van boven de vloer naar de kruipruimte toe nog meer vocht. Wanneer er isolatieschuim wordt aangebracht onder uw vloer, voorkomt u dit. 

Isolatieschuim is helemaal naadloos. Er ontstaat een beschermingslaag tussen uw woonruimte en de koude kruipruimte. Met isolatieschuim komt de kou uw woning niet binnen én bespaard u op de stookkosten. 

De voordelen van isolatieschuim 

 • Extra wooncomfort
 • Gezonder klimaat in de woning; geen optrekkend vocht van de kruipruimte naar het woongedeelte
 • Minder uitstoot van CO2; beter voor het milieu
 • Besparing op uw stookkosten
 • Isolatiekosten binnen circa 3-4 jaar terugverdiend
 • Uw wooncomfort stijgt door het uitbannen van tocht en koude straling
 • De waarde van uw woning stijgt door een gunstiger energielabel


Snel geregeld

Kruipruimte isolatie kan, afhankelijk van de toegankelijkheid van uw kruipruimte, meestal binnen een halve dag worden aangebracht. Hiervoor zijn geen ingrijpende werkzaamheden nodig.

Waardestijging van uw woning

Energiebesparende maatregelen worden gezien als woningverbetering, waardoor de waarde van uw woning stijgt. Daarnaast blijven de energielasten bij een goed geïsoleerde woning veel lager, waardoor de woning ook in de toekomst betaalbaar blijft.

Bijdrage aan het milieu

Met bodemisolatie van Wielders isolatie bespaart u flink op kosten én spaart u het milieu. U verbruikt immers minder gas en daarmee verlaagt u de CO2 uitstoot.

Tien jaar garantie

Bodemisolatie met Hr++Parels wordt uitgevoerd door Wielders isolatie. Zij hebben jaren ervaring met woningisolatie. Om nog eens te onderstrepen dat u kiest voor een duurzame kwaliteitsoplossing, bieden wij u tien jaar schriftelijke garantie op Hr++ parels.