zonnepanelen reinigen

Reinigen Zonnepanelen

Wielders isolatie doet meer dan isoleren alleen. U kunt ook bij ons terecht voor het reinigen van zonnepanelen. Vuile zonnepanelen zorgen voor een lager rendement, omdat de zonnestralen worden gehinderd bij het bereiken van de panelen. Het rendement van de zonnepanelen kan dan dalen met zo'n 5 tot 10%. Dit wilt u uiteraard vermijden. Er zijn diverse oorzaken waardoor uw zonnepanelen vuil kunnen worden, denk hierbij aan stof, zand en vogeluitwerpselen. Daarom is het verstandig om de zonnepanelen te laten reinigen.

Advies aanvragen 

Voor een optimaal rendement is het advies om drie keer per jaar de zonnepanelen te laten reinigen.
Wielders isolatie reinigt uw zonnepanelen met osmosewater. Dit gedemineraliseerde water bevat geen nikkel, kalk, zout of nitraten. Ook brengt osmosewater geen schade aan het milieu. Het laatste voordeel van osmosewater is dat het geen strepen achter laat op uw zonnepanelen.
De prijzen voor het reinigen van zonnepanelen verschillen omdat er verschillende factoren van invloed zijn op de prijs. Uiteraard speelt het aantal te reinigen zonnepanelen een rol. Een andere belangrijke factor is de bereikbaarheid van de zonnepanelen.