Spouwmuurisolatie

De kosten voor spouwmuurisolatie zijn lager dan veel mensen denken. En de besparing die isolatie oplevert is fors, net als de winst voor het milieu. Toch is maar de helft van de gevels van Nederlandse woningen goed geïsoleerd. Reden genoeg om de buitenmuren van uw huis eens te (laten) bekijken.

Voordelen

Spouwmuurisolatie vermindert het verlies van warmte vanuit de woning naar buiten. Daardoor slaat de verwarming minder vaak aan, en daalt het gasverbruik. Voor het milieu is dat voordelig, want minder verbranding van gas betekent minder broeikasgassen en minder luchtvervuiling. Maar er zijn meer voordelen van spouwmuurisolatie: tocht in huis vermindert, en de kans op vochtproblemen wordt kleiner.

Of spouwmuurisolatie voor uw woning nuttig is, en welke methode, dat kan Wielders isolatie u vertellen. Maak daarom nu een kosteloze en vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. U krijgt van ons een advies omtrent uw woning en wij bereken ook de kosten en besparingen voor u uit.

Advies aanvragen 

Spouwmuurisolatie met Enverifoam

Enverifoam is een isolatiemiddel van een open structuur schuim en kan worden toegepast in buitenmuren (spouwmuur). 
EnveriFoam wordt in
vloeibare vorm ter plekke verwerkt en in de spouwmuur gegoten. Daarna dringt de schuim tot in de kleinste kieren en naden. Alles wordt perfect afgedicht, EnveriFoam heeft daarom een ideale isolatiewaarde.

Tijdens het verwerken van EnveriFoam maken wij gebruik van lucht om op te schuimen. EnveriFoam is dampdoorlatend doordat het opencellig waterafstotend en geurneutraal is.

Enverifoam kan worden toegepast bij het (na-)isoleren en herstellen van spouwmuurisolatie.

Er worden kleine gaatjes in het voegwerk geboord, deze wordt gevuld met EnveriFoam.

Het grootste voordeel van EnveriFoam is dat het een sterk vullende eigenschap heeft, ook bij een smalle spouwmuur. De EnveriFoam bereikt daardoor alle holle ruimtes en vult deze volledig op. De isolatie is homogeen. 

Enverifoam is geschikt voor lege spouwmuren en zeker ook voor na-isolatie. Herstel van oude isolatie is veel goedkoper dan eerst de huidige isolatie verwijderen en opnieuw isoleren. 

Youtube video

Voordelen  

  • Meer wooncomfort
  • Lagere energie kosten
  • Gezonder leefklimaat
  • Hogere woningwaarde

Spouwmuurisolatie met HR++ EPS Parels 

Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur. Hiertussen bevindt zich een laag lucht. Door deze lege ruimte op te vullen met HR++ EPS parels zorgt u voor een betere isolatie. De warmte blijft binnen en de kou blijft buiten. 

HR++ EPS Parels zijn kleine isomobolletjes en bestaan vooral uit waterstof en koolstof. Bij de na-isolatie van bestaande spouwmuren worden ze via gaten in de voegen van de gevel in de spouw geblazen.
HR++ parels isoleren de warmte het best. Het verschil kan je ook merken in de kleur. Witte EPS-parels isoleren het minst, de door ons gebruikte grijze HR++ parels zijn in grafiet gedrenkt (grafietparels) en hebben een hogere isolerende waarde.
 
Deze parels kunnen geen vocht opnemen. Hierdoor zijn de parels goed bestand tegen schimmels en/of rot. HR++ Parels zijn damp-open, hierdoor kan opgenomen vocht dat zich in de muren bevindt, toch ontsnappen. Dit is heel belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. 

Ons uitvoerende team maakt boorgaatjes in de voegen van uw spouwmuurµ. Hierin worden de EPS-parels, samen met speciale lijm, in de spouw geblazen. De lijm zorgt ervoor dat de parels aan elkaar kleven en verhindert dat ze verzakken of verschuiven. Zodra ze verhard zijn, zorgen de parels voor een ruimte van stilstaande lucht. Het resultaat hiervan is perfect gevulde muren en vanaf dat moment meteen lagere energiekosten.