Natuurvriendelijk isoleren

Uw woning isoleren, een verstandige keuze. U vermindert de energiekosten en uw leefklimaat wordt comfortabeler.
Daarnaast is het isoleren essentieel om het gebruik van aardgas te verminderen en CO2-uitstoot te beperken. Een duurzame keuze.

Wielders Isolatie kan op een natuurvriendelijke manier te isoleren, met behoud van de natuurlijke leefomgeving van vogels en vleermuizen. Ons bedrijf is getraind om op deze manier uw woning te isoleren.

De Nederlandse Wet Natuurbescherming beschermt vogels als huismussen, gierzwaluwen, spreeuwen en diverse soorten vleermuizen. De wet verbiedt vernietigen van leefgebieden door isolatiewerkzaamheden. Het is niet toegestaan om daken of spouwmuren te isoleren zonder dat er rekening wordt gehouden met de eventuele aanwezigheid van bovenstaande dieren.

Onderzoek is kostbaar en tijdrovend
Ecologisch onderzoek om vast te stellen of er vleermuizen zijn in uw woning kost veel tijd en is kostbaar. Wanneer u kiest voor natuurvriendelijk isoleren, is een onderzoek vooraf niet nodig. Wij maken uw woning dan natuurvriendelijk.

Wat is natuurvriendelijk isoleren?
Natuurvriendelijk isoleren verenigt wetgeving en duurzaamheid. Hierdoor is het mogelijk om de biodiversiteit én het klimaat te beschermen.
Natuurvriendelijk isoleren is een innoverend manier van isoleren. Als één van de koplopers biedt Wielders Isolatie de expertise om uw woning op deze manier te isoleren. De dieren krijgen een andere verblijfplaats aangeboden en de mogelijkheid om te vertrekken voordat wij beginnen met isoleren.

Hoe gaat natuurvriendelijk isoleren in zijn werk?

·         Onze besparingsadviseur komt langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Wij komen vrijblijvend bij u langs om uw een maatwerkadvies in energiebesparing te geven, de adviseur zal u adviseren over de natuurvriendelijke isolatiemaatregelen en de bijbehorende kosten. U krijgt een schatting van de kosten en het verwachte rendement. U ontvangt een schriftelijke offerte.

·         Wij maken uw woning natuurvrij.
Door middel van het sluiten van de dakranden en het plaatsen van speciale flappen voor openingen zoals open stootvoegen, geven wij vogels en vleermuizen de kans om uw woning te verlaten voordat we beginnen met isoleren. Dit doen wij enkele dagen voordat wij beginnen met de isolatiewerkzaamheden. Wij houden hierbij rekening met het broedseizoen, de kraamperiode en winterrust van de vleermuizen. Ook zorgt Wielders Isolatie voor nieuwe verblijfplaatsen.

·         Wij isoleren uw woning.
Minimaal 5 dagen nadat uw woning natuurvrij gemaakt is, komt het team van Wielders Isolatie langs om uw woning te isoleren. Meestal is het isoleren binnen één werkdag afgerond.

·         Wij doen melding van het natuurvriendelijk isoleren.
Voor het isoleren van woningen met vogels en/of vleermuizen is ontheffing van de Wet natuurbescherming nodig.

Sommige gemeenten hebben een algemene ontheffing voor alle woonhuizen (geen huurwoning of appartement). Daar kunt u als woningeigenaar gebruik van maken. U hoeft dan niet zelf een ontheffing aan te vragen. Wij melden uw woning aan, zodat u gebruik kunt maken van deze ontheffing.

Ook wanneer uw gemeente geen ontheffing heeft, is natuurvriendelijk isoleren mogelijk. U kunt vragen naar de mogelijkheden bij uw adviseur.

  • Een duurzame keuze
  • Met oog voor de biodiversiteit
  • Vakbekwaam en getraind personeel
  • Volgens de eisen van het natuurvriendelijk isoleren 

Natuurvriendelijk isolatiebedrijf

Om natuurvriendelijk te kunnen isoleren moet eerst een gespecialiseerde training gevolgd en afgerond worden. Deze methodiek is specifiek ontwikkeld voor individuele koopwoningen met particuliere eigenaren. Tijdens de training leren de deelnemers te werken volgens de eisen van het natuurvriendelijk isoleren en krijgen ze informatie over het belang van de kwetsbare vogels en vleermuizen voor de biodiversiteit in ons land. Tijdens het praktijkexamen moeten de deelnemers laten zien dat zij op een correcte wijze een woning natuurvrij kunnen maken en voor nieuwe verblijfplaatsen in de spouw kunnen zorgen. Onze medewerkers hebben het examen met goed gevolg afgelegd en kunnen op deze manier uw woning isoleren.

Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op!

 

U vindt meer informatie over natuurvriendelijk isoleren op www.natuurvriendelijkisoleren.nl. Daar staan ook alle deelnemende gemeenten op.