Subsidies

Extra subsidie voor isolatie rijksoverheid 

De subsidie kan aangevraagd worden vanaf het eerste kwartaal van 2025. Hieronder vindt u de belangrijkste punten: 
•    Alleen voor isolatie dus niet voor glas, warmteboilers etc.
•    Er is in totaal €1.65 miljard beschikbaar.
•    Subsidie geld met terugwerkende kracht voor maatregelen tussen 25 april en 31 december 2035 maar kan pas aangevraagd worden vanaf het 1e kwartaal van 2025.
•    Inwoners met een inkomen tot 140% van het wettelijk minimumloon kunnen 100% vergoeding krijgen tot een bedrag van €40.000.
•    Inwoners met een inkomen boven 140% van het wettelijk minimumloon krijgen 50% subsidie tot een bedrag van €20.000. 
•    Per woning wordt gekeken welke isolatiemaatregelen er nodig zijn om te kunnen komen tot de standaard voor isolatie woning. 
•    Welk deel van de kosten vergoed worden hangt onder andere af van de kenmerken van de woning en hoe goed deze al geïsoleerd is. 
•    Inwoners in het versterkingsgebied krijgen 100% van de totale isolatiekosten vergoed.
•    Inwoners van de rest van de provincie Groningen en in Noord- Drenthe krijgen 50% vergoed.
•    Dit is inclusief de al bestaande ISDE- subsidie.
•    Deze maatregel gaat energiearmoede tegen en zorgt ervoor dat mensen profiteren van lage energiekosten.

Meer weten? 
Plan voor isolatie woningen Groningen en Noord-Drenthe: 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gaswinning-in-groningen/plan-voor-isolatie-woningen-groningen-en-noord-drenthe-op-weg-naar-aardgasvrij

ISDE subsidie

ISDE subsidie staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing.
Met de ISDE krijgt u subsidie voor energiebesparende en duurzame maatregelen in uw woning of bedrijfspand. In 2024 is het budget verhoogd, van € 560 miljoen naar € 600 miljoen. Elk jaar komt er nieuw budget beschikbaar. De ISDE loopt door tot 2030.
De ISDE subsidie is er voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers. Vanaf 1 januari 2024 is subsidieaanvraag ook mogelijk voor eigenaren van monumenten.
Per categorie zijn er diverse eisen en voorwaarden gesteld aan de subsidieaanvraag. Alle informatie hierover kunt u vinden op:

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde

Woningeigenaren krijgen subsidie voor:

- isolatiemaatregelen
- warmtepompen
- zonneboilers
- aansluiting op warmtenet
- elektrische kookvoorzieningen

Zakelijke gebruikers krijgen subsidie voor:

- warmtepompen
- zonneboilers
- kleinschalige windturbines

Een ISDE subsidieaanvraag dien je in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor meer informatie en het aanvragen van ISDE subsidie kijk op: https://www.isdesubsidieaanvragen.nl/

Heeft u nog een vraag?

Contact opnemen 

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening voor particulieren is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren.
Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Tijdens het beoordelen van uw aanvraag kunnen wij geen rekening houden met deze mogelijke besparingen. Investeer slim en maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis! Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.energiebespaarlening.nl/particulieren/

Met de VvE Energiebespaarlening kunt u energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex direct laten uitvoeren, zonder uw reserveringen aan te spreken. Voor een energiezuinig complex én een fijne plek voor uw leden om te wonen. Nu en de in toekomst. En u profiteert direct; de maandelijkse energiekosten gaan omlaag en het wooncomfort voor de bewoners wordt verbeterd. Voor meer informatie over de VvE Energiebespaarlening kunt u kijken op: https://www.energiebespaarlening.nl/vve/#section1

Mijnbouwschade

Heeft u schade aan uw woning en denkt u dat dit komt door de gaswinning? U kunt via www.schadedoormijnbouw.nl een aanvraag voor schadevergoeding doen. Op deze website staat exact beschreven welke stappen u kunt ondernemen.

Contact opnemen